zaterdag 20 februari 2010

Recensie - Kasteel van Rhoon - Restaurant Biggo

In de zomer kom ik altijd graag bij het kasteel van Rhoon en het bijbehorende restaurant Biggo. De tuin waar je onder de bomen kunt eten is fantastisch. Recent ben ik voor het eerst, binnen, gaan lunchen bij Biggo.

Als je het restaurant niet kent is het even zoeken naar de ingang, de hebben ze redelijk verstopt achter het kasteel. Maar eenmaal binnen is het een knusse modern ingerichte eetzaal. Wat ik sterk waardeer aan Biggo is de manier waarop je behandeld wordt, vriendelijk, dienstbaar en de Maître weet je een speciaal gevoel te geven.

Kort naar binnenkomst wordt ons een Amuse geserveerd bestaande uit 3 kleine gerechtjes waaronder een bitterbal van Hollandse Garnaal en een groentje spiesje. Aangenaam! Tegelijk arriveert de door ons bestelde wijn een Pouilly Fumé die voor 42,50 op de zeer uitgebreide wijnkaart staat. Mijn tafelgenoot en ik kiezen beide voor het lunchmenu dat bestaat uit drie gangen.

Vooraf krijgen wij een huis gemarineerde makreel geserveerd met een gebakken Langoustine en een creme van avocado een mooi gerecht met waar misschien in het geweld van de Avocado en Langoustine de makreel iets wegvalt. Jammer want de Makreel was zeer delicaat van smaak met tonen van Limoen en Gember.

Gebruikelijk bij Biggo krijg je voor het hoofdgerecht nog een amuse geserveerd. Ditmaal gebakken verse inktvis die op smaak was gebracht met wat zoet tonen. Zeer smakelijk. Hierna volgde het hoofdgerecht krokant gebakken rogvleugel geserveerd met spinazie, paddenstoelen en gebakken pastinaak. Een prachtig gebalanceerd gerecht met een goed krokant gebakken rog en als een soort verassing was de spinazie afgemaakt met een mooie Jus de Veau achtige saus.

Gevolgd door het dessert waarbij je kan kiezen tussen een zoet dessert of kaas. Wij kozen voor de kaas en kregen een bord met 5 bijzondere kazen gepresenteerd. Van een scherpe blauw schimmel tot een boeren kaas uit Terschelling een mooie selectie aan kazen! Het diner hebben we afgesloten met een goede kop koffie, die hoe kant het ook anders, vergezeld wordt door 3 kleine zoetige heden en een hand gemaakte bonbon. Kortom een waardige afsluiting van deze geweldige lunch.

Restaurant Biggo is wat mij betreft ster-waardig, maar ben blij dat ze deze niet hebben. Hierdoor is de prijs kwaliteit verhouding namelijk prima! Het concept met de extra's kan ik zeer waarderen, geeft je een gastvrij gevoel! En laten we de rol van de Maitre Joseph niet vergeten, niet alleen is hij zeer gastvrij ook weet hij verschrikkelijk veel over zijn producten en wijnen.

Totaal rekende wij af een bedrag van 150 euro voor twee lunches van 3 gangen, water, wijn en koffie.

Het kasteel van Rhoon - Restaurant Biggo
Dorpsdijk 63 - Rhoon
Bij het kasteel kan je gratis parkeren maar ook de Metro is een optie, station Rhoon ligt op 5 minuten lopen van het kasteel.

Geen opmerkingen: