zaterdag 2 januari 2010

Eindelijk! een recept voor "running Chocolate Cake"

Al tijden ben ik opzoek naar een goed recept voor running chocolate cake. Een warm chocolade taartje dat na serveren bij het openen "leeg loopt" met warme chocolade. Veel recepten voldoen niet, ze slaan te snel door, de smaak van de chocolade die eruit loopt is niet goed ect. Maar nu is het gelukt! Ik heb een recept gevonden;

Ingrediënten: 
- 100 gr. chocolade 
- 100 gr. suiker 
- 50 gr. Bloem
- 2 eieren 
- 2 eigeel 
- 110 gr. Boter





Bereiding:
Meng suiker, eieren (hele eieren en eigeel) en bloem totdat het een homogene massa is. 
Smelt de chocolade met de boter en meng het met de massa die je al gemaakt hebt. 
Giet alles in de bakvormpjes (let op het reist nog een beetje) 


Het afbakken luistert zeer nauwkeurig. Ten eerste zorg voor een oven van exact 210 graden. 
Afhankelijk van het formaat van de bakjes (ik gebruik een niet te diepe muffin vorm) duurt het 7 tot 9 minuten.  In mijn geval 7 minuten.


En let op met serveren, eenmaal uit de oven garen ze nog even door, dus snel serveren! 










Geen opmerkingen: