
In de kern draait deze salade om vier dingen; Romaanse Sla, de originele Caesar dressing, verse Parmezaanse kaas en knoflook Croutons. Dat is de basis van dit gerecht, een echte Caesar Salade bevat deze ingrediënten en verder niets.
Toevoegingen
Natuurlijk zijn er toevoegingen die de salade verreiken, zoals het toevoegen van een gekookt eitje, stukjes Ansjovis, gerookte of gegrilde kip en spekjes. Maar die behoren niet in het originele recept.
Basis ingrediënten
Voor de Dressing:
Blikje Ansjovis
Sap van 1/2 Citroen
1 Teentje knoflook
5 eetlepels Olijf Olie
3 eetlepels Azijn (rodewijn Azijn)
1 eetlepel Worcestershire saus
1 Eigeeel
1 eetlepel Mosterd (Dijon)
Voor de sla
2 kroppen romaanse sla
Verse Parmezaanse kaas (100 gram)
Voor de Croutons
4 eetlepels olijfolie
1/2 teentje knoflook
4 witte boterhammen
Recept
Het geheim achter de salade is de dressing en de manier waarop de sla behandeld wordt. De sla dient gewassen te worden en vervolgens in papier verpakt in de koelkast gelegd voor minstens 1,5 uur. De koude sla geeft een extra sensatie aan het gerecht.
Voor de dressing;
Pureer de ansjovis en knoflook tot een fijne mousse. Doe deze mouse samen met de citroen, azijn, Worcestershire saus, mosterd en eigeel in een schaal en klop langzaam de olie erdoor. De dressing word hierdoor wat dik en lobbig. Op smaak brengen met Peper en zout.
Voor de Croutons
Verwijder de korst van het brood en snij het in kleine blokjes. Doe deze blokjes op een bakplaat ca 10 minuten in een oven van ca 150 graden tot ze licht bruin zijn. Pureer de knoflook en bak deze vervolgens in de olijfolie. Voeg het brood toe en laat deze op hoog vuur bakken tot ze een mooie goud-bruine kleur hebben. Schud ze regelmatig om om verbranden te voorkomen.
Samenvoegen
Snij de sla in grove stukken en doe deze in een schaal, voeg de dressing toe en laat die een paar minuten intrekken, roer het af en toe door. (kijk uit dat je de sla bladen niet kneust). Dresseer de sla op een bord, voeg de croutons toe en schaaf de verse parmezaan eroverheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten