zondag 31 januari 2010

Recensie - Bistro Do - Rotterdam

Op het Haringvliet in Rotterdam waar ooit "Bourgondisch aan de maas"" en restaurant "het genot" zich hebben gehuisvest is sinds enkele maanden "Bistro Do" geopend. Omdat ik hier vlak bij woon en altijd opzoek ben naar nieuwe plekken om te eten hebben we Bistro Do uitgeprobeerd.

Interieur/Exterieur
Do zit in een oud pand aan het Haringvliet, met een mooie uitstraling, het is dat je struikelt over de terras afscheiding anders zou je er zo voorbij lopen. Van binnen ziet het er gezellig uit, maar wat mij betreft wat te licht en te wit. Overigens stoort dat niet, het hout op de vloer, de verschillende tafels en de Franse details maken een hoop goed!

Kaart
Bistro Do heeft een mediterrane / Franse kaart met leuke gerechten. Toch zijn het geen eenvoudige gerechten, met veel uitgesproken smaken zoals een "kroketje van wijngaardslakken",  "Gebakken bloedworst",  "roodpootpatrijs" of "Kreeft" overigens aan mij wel besteed! Er zijn gelukkig ook wat "instap gerechten" op de kaart zoals,  "graved Lachs" , verschillende soepen, een Entrecote en verschillende vissen (van de dag).
Wij kozen voor de Pompoensoep en de Catalaanse mosseltjes als voorgerecht, gevolgd door een Entrecote.
De prijzen zijn vriendelijk voorgerechten tussen de €4,50 (soep) en de € 11,50 (oesters), Hoofdgerechten tussen de € 14,50 (Cannaloni) en € 27,50 (Tournedos met Eendenlever) en desserts tussen de € 5,75 (Warme appelbol) en € 10,50 (Kaasplankje). De kaart van Bistro Do staat online.

Dranken
Van Bistro Do krijg je een grote karaf koud water, prima! En daarbij hebben we een aantal glazen rode huiswijn gedronken. Een prima Merlot die niet onder doet voor wat volle gerechten, maar ook zeker niet overheerst bij de wat zwaardere gerechten.

Voorgerechten
De Pompoensoep word geserveerd met twee dunne toast van zuurdesem brood en wat Rillette vermoedelijk van rund. De soep is wat Flauw maar heeft wel een goede Pompoen smaak, prima gerecht maar niet heel bijzonder. De Rillette met de toast is een smaakvolle aanvulling.
De Mosseltjes worden geserveerd in schelp in een diep bord. Zowel de geur als de smaak zijn fantastisch. Goed op smaak gebracht met een keur aan ingrediënten - Een aanrader!

Hoofdgerechten
Daar we beide erg veel trek hadden in een goed stuk vlees hebben we beide de Entrecote gekozen. Deze wordt geserveerd met een aardappelgratin, asperges, verse spinazie en een saus van paddenstoelen en Knoflook. Het is een fors stuk vlees dat we gepresenteerd krijgen met rijkelijk voldoende saus. De Entrecote getrancheerd en perfect medium. De saus is op basis van een demi-glace met verse paddenstoelen en de knoflook beperkt zich (gelukkig) tot de achtergrond. Gerecht is prachtig in balans en de saus maakt het geheel  prachtig af!

De service
Bij binnenkomst oogt het chaotisch in bistro Do, we worden na kort wachten verwelkomt door een jonge ober die ons verteld dat de zaak vol zit. Binnen 15 a 20 minuten zou er een tafel vrij moeten komen. Wij besluiten te wachten aan de bar. Na zeker een half uur is er inderdaad een tafel en wij nemen plaats. Helaas vergeet deze medewerker ons een kaart te geven. Kort nadat wij alsnog de kaart hebben gekregen (we zijn inmiddels bijna een uur binnen) komt, wat later blijkt de eigenaresse, onze keuze opnemen. Als wij aangeven dat wij net de kaart gekregen hebben vallen we in een soort warme deken. Ze excuseert zich meerder malen en vindt het oprecht vervelden dat wij "de pech tafel" geworden zijn. Blijkbaar heeft ze onze lange wachten gezien. De manier waarop ze het boetekleed aantrekt en ons vervolgens een drankje aanbiedt doet het wachten volledig vergeten.
Na het bestellen krijgen we redelijk snel ons voorgerecht en vlot daarna ons hoofdgerecht. De eigenaresse is goed zichtbaar op de vloer en polst op het juiste moment of alles naar wens is en vult spontaan onze glazen nogmaals "voor het lange wachten". De manier waarop ze met de verschillende gasten omgaat is noemenswaardig, niet alleen wij voelden ons op ons gemak, dit leek bij iedere tafel te lukken. Na het hoofdgerecht probeert ze ons nog even te motiveren voor een dessert, maar om dieet technische reden slaan wij dat af.

De Rekening
Voor onze  2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, en koffie betaalden wij het bedrag van 57,00 euro.


Conclusie
De eigenaresse is een zeer goede en vriendelijke gastvrouw, wat in menig zaak tot veel ergernis geleid zou hebben strijkt ze met een glimlach glad. Het is wel jammer dat haar personeel veel van de fouten veroorzaakt, voorkomen blijft immers beter dan genezen! De gerechten zijn goed van smaak en ruim in portie, kortom een uitstekende prijs - kwaliteit verhouding. Wij mij betreft een goede zaak om ontspannen en informeel een hapje te gaan eten, wij gaan zeker terug!
Voor Bistro Do geef ik een dikke 7!

Bistro Do
Haringvliet 92-B in Rotterdam
Parkeren (betaald) voor de deur

Geen opmerkingen: