Op de Dorpsstraat in de Bilt zat tot voor kort restaurant Ilhia waar ik graag kwam voor een goede lunch of een aangenaam diner. Helaas heeft Ilhia de crisis niet overleefd, de locatie is gelukkig bewaard gebleven en sinds kort heeft Restaurant "BriQ' zijn deuren geopend.
Interieur/Exterieur
BriQ zit in een karakteristiek en oud pand op de Dorpsstraat in de Bilt. Voor de deur heeft Briqt een groot terras (aanrader voor de zomer!) Binnen is gekozen voor een franse stijl, gezellig met mooie details zoals een antieke franse deur die boven de openhaard hangt.
Kaart
Briq heeft een franse kaart met mooie producten als Fazant, Krab, Rogvleugel en Black Angus Runder Lende. Wij kiezen voor het 4 gangen verrassingsmenu en vragen om een niet zoet dessert (kaas oid).
Briq heeft een franse kaart met mooie producten als Fazant, Krab, Rogvleugel en Black Angus Runder Lende. Wij kiezen voor het 4 gangen verrassingsmenu en vragen om een niet zoet dessert (kaas oid).
De voorgerechten liggen allemaal zo rond de 10 euro, de hoofdgerechten rond de 23 euro en de desserts rond de 10 euro. Onze keuzen het 4 gangen menu kost € 45,00. De kaart van BriQ staat ook online.
Dranken
Omdat we helaas met de auto zijn kiezen we ervoor om ons te beperken tot de huiswijn een prima Chardonnay die goed combineert met veel gerechten. Overigens doet de wijnkelder vermoeden dat ze een prachtige wijnkaart hebben, volgende keer toch maar zonder de auto..
Omdat we helaas met de auto zijn kiezen we ervoor om ons te beperken tot de huiswijn een prima Chardonnay die goed combineert met veel gerechten. Overigens doet de wijnkelder vermoeden dat ze een prachtige wijnkaart hebben, volgende keer toch maar zonder de auto..
Voorgerecht
Als voorgerecht krijgen wij geserveerd een Coquille geserveerd met een bavarois van groene asperges en een Rillete van varken. De coquille is goed gebakken en prima op smaak, de bavarois is een leuke aanvulling alleen waarom de Rillete erbij zit is mij niet geheel duidelijk. Het vette van de Rillete overstemt het verfijnde van de overigen ingrediënten en brengt dit gerecht uit balans, zonde!
Als voorgerecht krijgen wij geserveerd een Coquille geserveerd met een bavarois van groene asperges en een Rillete van varken. De coquille is goed gebakken en prima op smaak, de bavarois is een leuke aanvulling alleen waarom de Rillete erbij zit is mij niet geheel duidelijk. Het vette van de Rillete overstemt het verfijnde van de overigen ingrediënten en brengt dit gerecht uit balans, zonde!
Tussengerecht
Als tussengerecht kregen wij gegrilde fazant geserveerd met een canneloni van zuurkool gevuld met spinazie. De fazant was prima op smaak en de canneloni van zuurkool paste er prima bij. Teleurstellend dat de canneloni steenkoud van binnen was, misschien wel de bedoeling om de Canneloni koud te serveren, maar haal dan op zijn minst de echt kou eraf!
Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht kregen wij geserveerd op de huid gebakken kabeljauw met vongole schelpen en een mousseline van aardappel. De kabeljauw was goed van smaak en maakte een leuke combinatie met de vongole. De mousseline van aardappel is wat saai hierbij maar prima van smaak.
Nagerecht
Als nagerecht kaas, maar noem het maar kaasplateau! 8 verschillende kazen op volgorde van sterkte en smaak. Ik kon BriQ (gelukkig) niet betrappen op het gebruik van een doorsnee kaas, het leek wel of er over iedere kaas was nagedacht! Kaas werd geserveerd met frisse druiven, notenbrood en vijgenjam. Het komt niet vaak voor dat ik een dergelijk goed gebalanceerd kaas plankje tegenkom!
De service
Als we binnenkomen om 20.30 is het redelijk druk in BriQ, doch is er genoeg ruimte en we mogen een tafel uitkiezen.De ober is alleen en kan onze arrivé en het serveren van de overige gasten tegelijk niet aan. Het duurt daardoor behoorlijk lang voordat we de aandacht krijgen van de ober en vragen hem zelf maar om de kaart. Kort daarna krijgen we ook de amuse (Steaktartaar met truffeldressing) geserveerd. Die overigens prima van smaak is.
Kort daarna komt er een tweede ober binnen vanuit de achterdeur, deze was blijkbaar buiten. Hij neemt onze bestellingen op en vanaf dat moment volgen de gerechten elkaar in een prima tempo op. Op de service is niets aan te merken maar springt er ook niet echt uit. De obers maken niet echt contact en geven je niet een bijzonder welkom gevoel.
De Rekening
Voor de 4 gangen menu's, wat flessen water, 4 glazen huiswijn en een rondje koffie betaalden wij 119,00 euro.
Conclusie
BriQ is het wat mij betreft 'net - niet'. Je merkt dat eigenlijk is alles, de bediening is prima, maar springt er niet uit. De gerechten zijn in de basis goed maar hebben allemaal een element erin dat het minder maakt. Goede koffie, maar in koude kopjes zodat je een lauwe espresso geserveerd krijgt ect. Ik hoop dat het opstart problemen zijn, want de locatie, ambiance maar ook de keuken heeft veel potentie in zich! Over een aantal maanden nog maar eens proberen. Ik beoordeel BriQ met een 6 dat is een voldoende maar ook niet meer.
Dorpstraat 81-83 - De Bilt
Parkeren - Volop en gratis voor de deur
Geen opmerkingen:
Een reactie posten