maandag 18 januari 2010

Recept - Champagne Sabayon

Champagne Sabayon is bekend van de desserts, vaak gecombineerd met fruit. Maar een Sabayon is ook prima toe te passen als saus voor vis. Hierbij een recept voor een fris champagne Sabayon wat goed past bij witte vis zoals Kabeljauw, zalm ect.








Ingredienten:

- 4 ei dooiers
- 100 ml champagne ('namaak' champagne is overigens net zo goed, zolang deze droog van smaak is)
- Zout en peper

Varianten
Naast Champagne kan je er de smaak versterken door bijv. citroensap (fris/zuur), Citroen Zest (fris maar minder zuur) of kruiden toe te voegen.

Bereiding
Doe de ingrediënten in een kom en klop deze los. Zet de kom op een pan met niet niet kokend water (Au Bain Marie) en klop de inhoud voor ca 10-15 minuten. Zorg dat je blijft kloppen, het ei mag niet stollen, maar moet wel dikker worden. Serveer de saus direct na het kloppen.

Geen opmerkingen: